Zelf fashion maken, werkt dat nog?

Zelf kleding maken is lange tijd bijzonder in de mode geweest. Vrouwen en ook mannen pakten de naalden, naaimachines en breipennen op om zelf aan de slag te gaan.

. Tegenwoordig lijkt dat veel minder populair, mede omdat kleding bijzonder goedkoop gekocht kan worden. Toch mag je er gerust op rekenen dat er veel kledingstukken en mode gemaakt worden op de winteravonden door mensen die erg goed zijn met vingers. Soms is dat om dingen te maken die niet bestaan en wel nodig zijn, andere keren is het een leuke manier om bezig te zijn en zelf fashion te maken of aan te passen om zo een eigen look te maken. Hoe werkt dat precies?

Fashion voor kinderen maken

Kinderen zijn vaak veel meer met fashion bezig dan we denken. Ze vergelijken elkaars kleding en kijken naar hoe andere kinderen gekleed zijn. Maar af en toe moeten we kiezen voor functionaliteit. Hoeveel oma’s zijn er inmiddels die sokken breien voor de kinderen zodat ze écht warme voeten kunnen houden in de winter? Of een colletje met een rugpand zodat de kinderen ook warm blijven wanneer de wind onder de winterjas komt? Uiteraard is dat ook fashion: mensen die zelf kleding maken werken dagelijks aan fashion met kleuren, materialen en patronen.

Kleding en accessoires aanpassen

Kleding en accessoires goedkoop kopen is leuk, maar voor veel mensen is het nog veel leuker wanneer deze kledingstukken vervolgens ook aangepast kunnen worden. Extra kleuren erin, een extra zakje of juist een compleet andere uitstraling. Het is allemaal mogelijk wanneer je de juiste materialen en gereedschappen hebt. Dat geldt overigens ook voor het zelf maken van accessoires. Alle materialen en gereedschappen zijn gewoon te koop en online vind je ontzettend veel sterke ideeën waar je direct mee aan de slag kunt wanneer je echt wilt.

Op zoek naar materialen, gereedschappen en ideeën

Ben je op zoek naar bepaalde materialen zoals leer of vilt, of heb je juist extra gereedschappen nodig om aan de slag te gaan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Wanneer je bestelt via Wish, dan betaal je de laagste prijs voor het materiaal en de gereedschappen. Let wel op de verzendkosten en houd er vooral ook rekening mee dat het lang kan duren voordat het eindelijk bezorgd wordt. Heb je meer haast, dan is Wish geen optie. Helaas is Charles Vögele dames- en herenkleding niet meer op deze website te vinden, maar wij als Charles Vögele fashion blog raden aan om dan eens op internet te kijken naar lokale aanbieders. Grote kans dat er bij jou in de buurt een zaakje te vinden is of een hobbyist die wat verkoopt.

Ideeën vind je genoeg op charles-voegele.nl, maar uiteraard kun je ook in de modebladen kijken. Een andere optie: ga naar Google en zoek binnen de afbeeldingen naar de mode die je zoekt. Je vindt tal van voorbeelden die je niet gaat kopen, maar die je gewoon bekijkt om te zien of er wat leuks bijzit. Wil je over heel de wereld zoeken? Verwerk dan ‘DIY’ in de zoekterm wanneer je naar afbeeldingen zoekt. Dit staat voor do it yourself en zorgt ervoor dat je inspiratie op kunt doen over heel de wereld.