Shapewear: do’s en dont’s

Fashion gaat erom dat je er goed uitziet. In dat kader is een bepaald product bijzonder interessant. Shapewear wordt door steeds meer mensen gebruikt en is uiteraard vooral onder de vrouwen erg in trek.

Het is dé manier om de vorm van je lichaam te optimaliseren, het zorgt ervoor dat je er beter uitziet zonder training en met het veelzijdige aanbod aan producten kun je letterlijk alle kanten op. Toch is shapewear wel kleding met een gebruiksaanwijzing. Waar moet je precies op letten wanneer je op zoek gaat naar de ideale shapewear en wat moet je echt niet doen?

Wat niet te doen met shapewear

Laten we beginnen met de dingen die je echt niet moet doen. Shapewear moet je nooit te strak of te los kopen. Het lijkt misschien aantrekkelijk: net even een maatje strakker voor een beter resultaat. Het resultaat wordt er echter veel slechter van. Het ziet er niet mooi uit en drukt je vel omhoog zodat je alleen maar meer rimpels ziet. Ook het te los kopen is niet verstandig, het doet dan namelijk niets voor je.
Kies je bijzonder dwingende shapewear, zoals een complete body, zorg er dan voor dat je het niet te lang draagt. Dwingende shapewear kan prima een avond per week bijvoorbeeld, maar is onprettig wanneer je het een langere tijd draagt en dat kan niet de bedoeling zijn.

Wat moet je zeker wél doen?

Ga je op zoek naar shapewear, vraag je dan eerst eens af welk deel van je lichaam je in vorm wilt krijgen. Voor de meeste vrouwen is dat de buik en de billen. Dat is mooi, want daar is namelijk de meeste shapewear voor te vinden. Let er goed op dat er slips met pijpjes gemaakt zijn die ideaal zijn onder een jurk of rokje. Het zorgt ervoor dat je benen niet tegen elkaar schuren tijdens het lopen. Ook zijn er complete slips die je billen liften en vind je veel meer uiteenlopende mogelijkheden.
Let er altijd op dat je shapewear kiest met de goede maat voor de juiste gelegenheid. Wil je shapewear onder een jurk dragen, dan is het bijvoorbeeld verstandig om de soorten te kiezen die geen randen hebben. Op die manier komen er geen rimpels door de jurk heen immers.

Is shapewear veilig?

Bij juist gebruik is shapewear ideaal. Er zijn zelfs speciale delen gemaakt voor zwangere vrouwen. Deze zorgen ervoor dat de buik niet te ver uitrekt bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je altijd de goede maat kiest en de kleding alleen draagt op de momenten dat je het nodig hebt. Lees je ook de gebruiksaanwijzingen en wasvoorschriften, dan weet je zeker dat je een goede investering doet. Met shapewear wordt het namelijk net even iets makkelijker om aan de slag te gaan met fashion en helemaal te stralen op je eigen manier. Zonder je zorgen te moeten maken om de vormen van je lichaam, want daar wordt namelijk al aan gewerkt!