Maakt kleding de man?

Volgens het gezegde maakt kleding de man. En laten we eerlijk zijn: een goedgeklede man in een net kostuum met goed overhemd en bijpassende schoenen is inderdaad niet heel vervelend om naar te kijken.

Het is echter maar de vraag of de kleding zelf genoeg is. Wanneer we kijken naar de fashion, dan zijn er verschillende andere manieren om nog wat meer man van deze mannen te maken. En ook wanneer we kijken naar de mens achter de kleding, dan vallen bepaalde dingen op. Wil je een man echt kleden om er een kerel van te maken tijdens de volgende gelegenheid of een sollicitatiegesprek? Let dan op de volgende punten!

Accessoires zijn van groot belang

Wanneer het gaat om accessoires, dan gaat het meestal om de fashion van vrouwen. Ook mannen hebben baat bij accessoires. Hierbij kun je vooral denken aan ringen en een horloge. Mannen kunnen tegenwoordig prima ringen dragen, al zal lang niet elke man het hiermee eens zijn. Een horloge is en blijft echter een statement. Een man die bij de tijd is, die zijn horloge met smaak gekozen heeft, dat is een man waar weinig mensen nee tegen kunnen zeggen. Dan bedoelen we niet het gemiddelde kwartshorloge overigens. Nee, wanneer het om horloges gaat, dan gaat het om complete chronografen. Geen Rolex, maar een TAG Heuer bijvoorbeeld. Echte klasse en Zwitserse kwaliteit. Daarmee maak je wél een statement. En eerlijk is eerlijk, het is praktisch wanneer een man de tijd weet zonder elke keer zijn smartphone uit zijn zak te halen.

Maakt kleding de man?

Kleding kan zeker een man maken, maar dan moet het de juiste kleding zijn en idealiter vergezeld gaan met een accessoire zoals een horloge dat meer is dan een uurwerk. Op dat moment gaan de factoren samen aan de slag en is de kans groot dat er een man onder de kleding vandaan komt met meer zelfvertrouwen en aanzienlijk meer succes dan toen hier nog geen aandacht aan besteed werd.

Kleding die bij de man zelf past

Je kent ongetwijfeld de reclames van bedrijven die maatpakken verkopen. Een maatpak voor élke man! De truc is dat dit inderdaad de beste aanpak is. Door te kiezen voor een echt maatpak weet je namelijk zeker dat je kiest voor kwalitatieve kleding die past bij de man die je wilt kleden. Dat is waar fashion om te hoek komt kijken. Je wilt niet alleen voldoen aan de kledingeisen die gesteld worden. Je wilt dat er kleding gedragen kan worden die past bij de persoon die de kleding draagt.
De reden hierachter is eenvoudig:
· Het staat een stuk beter;
· Het schept zelfvertrouwen.

Vooral het tweede punt is belangrijk wanneer je een sollicitatiegesprek voor moet bereiden, of wanneer je naar een gelegenheid gaat waar veel mensen aanwezig zullen zijn. Zelfvertrouwen begint niet bij het dragen van een random kostuum. Zelfvertrouwen begint met het dragen van een kostuum dat goed bij een man past, met de juiste accessoires en met de juiste uitstraling.