Kleren kiezen naar de gelegenheid

Kleding is er in alle soorten en maten. Fashion is dan ook een uiteenlopend begrip en biedt veel mogelijkheden, maar tegelijkertijd ook veel valkuilen wanneer je even niet oplet. De tip die we je mee willen geven: pas je kleding aan naar de gelegenheid en informeer altijd even of er richtlijnen zijn.

Je wilt niet de enige persoon zijn die niet in het zwart op een begrafenis verschijnt en je wilt zeker niet de enige zijn die in een nette rok en blouse op een informeel zakenfeestje komt. Waar moet je op letten en wat kun je eraan doen om altijd goed voor de dag te komen?

Vraag naar de dresscode

Het was altijd gebruikelijk om de dresscode te vermelden op de uitnodiging voor een feest of bijeenkomst. Aangezien de meeste uitnodigingen tegenwoordig online verstuurd worden, wordt dit tegenwoordig nog weleens vergeten. Staat er geen dresscode op een uitnodiging en heb je sterk het vermoeden dat deze er wel is? Vraag dan de persoon die de uitnodiging verstuurd heeft of er een dresscode is. Kun je niemand bereiken, probeer dan logisch te redeneren wat je het beste aan kunt trekken. Hoge hakken en een jurk passen niet bij een tuinfeest met kleine kinderen en een tuinbroek past niet bij een feest in een restaurant.

Zorg voor flexibiliteit

Ga je met eigen vervoer naar een feest? Dan kun je ervoor zorgen dat je flexibel bent door kleding mee te nemen in de auto. Zorg er dan wel voor dat je het makkelijk aan en uit kunt trekken. Zo kun je altijd even terug naar de auto om te om te kleden. Woon je in de buurt? Rijd dan gewoon even langs, dan kun je vaak al zien hoe mensen gekleed zijn immers..

Zorg dat jij je prettig voelt

Dresscode of niet, het gaat niet altijd om de kleding die je draagt. In de meeste gevallen is het vooral belangrijk dat jij je optimaal voelt. Dat kun je overdrijven door in een spijkerbroek naar een sollicitatiegesprek te gaan (‘u wilde mij van mijn beste kant zien’), je zal niet de eerste zijn die hierdoor de baan krijgt. Al met al is het vooral belangrijk wat je zelf wilt en hoe jij tevoorschijn wilt komen. Let wel: dit geldt niet voor begrafenissen en is ook op bruiloften geen verstandige aanpak.

De gelegenheid bepaalt de kleding

Je wilt op elk moment goed voor de dag komen. Je wilt kunnen stralen op een zelfverzekerde manier. Dan is het belangrijk dat je de kleding afstemt op de gelegenheid waar je heengaat. Dan weet je zeker dat je op een positieve manier opvalt. Vergeet vooral accessoires en sieraden niet. Dit zijn dé sterren op de meeste gelegenheid en zorgen ervoor dat jouw look helemaal perfect uit de verf komt tijdens de gelegenheid. Echt stralen doe je pas wanneer je zelf weet dat je helemaal top gekleed bent in vergelijking tot de mensen om je heen die niet nagedacht hebben over de kleding die zij kozen voor de gelegenheid.