Hoe belangrijk is fashion tegenwoordig?

Fashion heeft lange tijd een grote rol gespeeld. Grote modeshows, modebladen en websites met de laatste mode – zij waren bijzonder in trek. Hoe is dat tegenwoordig? Kijken we nog steeds allemaal naar het grote scherm om onze klerenkast te bepalen of heeft fashion zijn beste tijd gehad?

De rol van fashion is verschoven

Fashion is nog steeds enorm belangrijk, maar het gaat niet langer om erbij horen. Uiteraard zijn er nog genoeg mensen die erg op moeten letten wat zij dragen, maar dit zijn doorgaans de mensen op de rode loper zelf. Voor de andere mensen is fashion een andere rol gaan spelen. We willen niet meer dragen wat de mensen op het grote doek dragen, we willen vooral lekker in ons vel zitten en er goed bij lopen. Dat heeft ook met fashion te maken. Het afstemmen van accessoires op de kleding, het kiezen van shapewear, uitzoeken van kleuren, het is allemaal onderdeel van fashion. Maar niet meer zozeer iets dat in de mode is – al is dat redelijk betrekkelijk zonder dat we het doorhebben.

Kleding van kwaliteit kopen

Kwalitatieve kleding staat hoog op de wensenlijst van de gemiddelde man en vrouw tegenwoordig. We willen gerust iets meer betalen, maar dan willen we wel zeker weten dat het goede kleding is die langere tijd mee kan gaan. We kopen geen kleding, we investeren in kleding. Oom de kwalitatieve kleding te kunnen kopen, moeten we automatisch naar de betere kledingwinkels. Deze winkels bepalen het aanbod aan de hand van de mode die in zal zijn het volgende seizoen. Concreet betekent dit dat we sneller met de mode mee gaan doen dan we beseffen. Je denkt de vrije keuze te hebben, maar dat is natuurlijk schijn. Je kunt immers alleen de kleding kopen die in de winkel hangt en daar houdt het direct mee op.

Fashion blijft belangrijk

Fashion blijft tegelijkertijd belangrijk. Juist omdat we allemaal dezelfde kleding kunnen kopen, kiezen we er al snel voor om aparte invloeden te gebruiken. We willen namelijk wel onze eigen identiteit laten zien bij het kiezen van onze kleding. Dat kan op verschillende manieren. Het kan door kritisch te kijken naar de accessoires die gedragen kunnen worden, het kan door kleding aan te passen of door juist kleding te zoeken die niet in trek is. Allemaal manieren om toch een eigen stempel te kunnen drukken op een look zonder te veel moeite te doen.

Ook is fashion belangrijk in de zakenwereld. Als dynamische onderneming kun je geen mensen rond hebben lopen die in de mode van vijf jaar geleden lopen. Je wilt een vooruitstrevend imago hebben en dan moet je wel letten op de fashion. Ook hier gaat het om kleine elementen. Stijlvolle horloges of manchetknopen kunnen bijvoorbeeld al een wereld van verschil laten zien en dat is waar fashion belangrijk geworden is. Niet meer meelopen met de stroom, maar het laten zien van de eigen identiteit en desgewenst een statement maken door de kledingkeuze of de keuze van de accessoires.